Україна готова платити за російський газ за ринковою ціною з квітня 2006 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готова платити за російський газ за ринковою ціною з квітня 2006 року

153
Прес-секретар прем’єр-міністра України Юрія Єханурова Валентин Мондрієвський повідомив, що Україна готова платити за російський газ за ринковою ціною з квітня 2006 року.
«Ми приймаємо цю пропозицію (Росії) і стверджуємо, що Україна готова перейти на ринкові ціни на газ. Але питання ціни – це питання переговорів», - сказав Мондрієвський.
Міністр палива та енергетики Іван Плачков і голова правління національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Олексій Івченко продовжують переговори.
31 грудня відбулося засідання у прем’єра.
«Сьогодні відбулося засідання у прем’єра, на якому було прийнято постанову про баланс газу на перший квартал», - сказав Мондрієвський.
Президент Росії Володимир Путін доручив уряду РФ і «Газпрому» надати Україні газ за пільговими цінами 2005 року у першому кварталі 2006 року, якщо Київ до кінця сьогоднішнього дня погодиться перейти на «ринкові ціни» з квітня 2006 року.
Раніше Президент України Віктор Ющенко направив Путіну телеграмою українські пропозиції щодо співпраці у газовій сфері, серед яких запропонував запровадити мораторій на підвищення цін на газ і плати за його транзит по території України до підписання контракту, проте Росія назвала ці пропозиції затягуванням переговорів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас