Україна і Литва за розвиток співробітництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Литва за розвиток співробітництва

4
Прем'єр-міністр Анатолій Кінах і прем'єр-міністр Литви Альгірдас Бразаускас на переговорах у Вільнюсі домовилися розвивати співробітництво між країнами. Про це прем'єри заявили на прес-конференції після завершення двосторонніх переговорів українсько-литовських делегацій, повідомляють Українські Новини.
Анатолій Кінах сказав, що пріоритетними напрямками співробітництва сторони вбачають транспорт і перевезення вантажів. Він зазначив, що сторони домовилися створити спеціальну експертну групу, що працюватиме над європейським транспортним коридором №9, зокрема, з формування оптимальних тарифів і активізації роботи держав у цьому напрямку.
За словами Кінаха, пріоритетними також є співробітництво в агропромисловому комплексі, паливно-енергетичному комплексі і машинобудуванні, зокрема, авіації. "Ми плануємо в першому півріччі провести міжурядову комісію Україна-Литва в Києві, де докладно поглибимо всі механізми економічного співробітництва", — сказав Кінах.
За результатами переговорів українсько-литовської делегації сторони підписали три угоди, зокрема, угоду між Міністерством аграрної політики і міністерством сільського господарства Литви про співробітництво в галузі карантину рослин. Про співробітництво в галузі освіти і науки між відповідними міністерствами України і Литви. Меморандум про співробітництво між Міністерством праці і соціальної політики та Литовською біржею праці на 2002-2005 роки.
Прем'єр-міністр Литви Альгірдас Бразаускас після завершення двосторонніх українсько-литовських переговорів заявив, що Литва підтримує наміри України стати асоційованим членом Європейського Союзу. Зі свого боку Кінах наголосив, що Україна підтримує наміри Литви вступити в НАТО і ЄС.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас