Нацбанк розповів як "обвалити" долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк розповів як "обвалити" долар

Валюта
113
Національний банк України почав вживати заходів для зниження готівкового курсу американського долара. Про це в середу на прес-конференції заявив виконуючий обов’язки голови НБУ Арсеній Яценюк.
НБУ вирішив продавати долари на міжбанківському валютному ринку максимум за курсом 5,3150 грн./дол. За словами Яценюка, це робиться для стимулювання зниження готівкового курсу цієї валюти. «Ми знизили...ціну реалізації (доларів) на безготівковому валютному ринку. Тобто якщо вчора ми продавали за 5,3200, то сьогодні будемо продавати за 5,3150 «, - сказав він.
Яценюк повідомив, що НБУ розробив ще ряд схем, які повинні допомогти знизити готівковий курс долара. При цьому він відмовився розказати про ці кроки докладніше. «Ми розробили надзвичайно серйозне рішення, яке виключно економічним методом повинне не те що опустити, а просто обвалити (готівковий) долар», - сказав він.
Яценюк зазначив, що Нацбанк розглядає як крайній захід введення обмежень валютного курсу - так званого валютного курсового коридору. «Ми створимо всі економічні передумови для того, щоб курс знизився... Якщо курс не знизиться - будемо діяти як завжди», - сказав він.
Нагадаємо, наприкінці вересня НБУ заявив, що вважає зростання курсу долара на готівковому валютному ринку сезонним і прогнозує його зниження. Тоді ж Нацбанк запропонував населенню відкласти на 1-2 тижні купівлю доларів і зауважив, що в разі потреби вживе заходів для стабілізації ситуації на готівковому валютному ринку.
У період з 10 вересня по 4 жовтня середній курс купівлі готівкового долара в обмінних пунктах київських банків зріс з 5,3101 грн./дол. до 5,3682 грн./дол., курс продажу - з 5,3499 грн./дол. до 5,4685 грн./дол.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас