НБУ презентував нову 10-гривневу банкноту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ презентував нову 10-гривневу банкноту

Валюта
168
Сьогодні в Національному банку України було презентовано нову банкноту номіналом 10 гривень, яку планується випустити в обіг з листопада цього року. Про це повідомляє кореспондент ForUm’у.
На лицьовій стороні банкноти як і раніше залишається портрет Івана Мазепи, але значно молодшого, якого намалював художник Руденко. Також на лицьову сторону було винесено два останніх рядки з думи «Іван Мазепа».
На зворотній стороні банкноти замість загального зображення Києво-Печерської лаври, яке було на старій 10-гривневій купюрі, зображений Успенський собор Києво-Печерської лаври.
Для полегшення визначення номіналу нова банкнота має домінуючий червоний колір, а її розмір значно менший, ніж її попередниці.
За словами в. о. голови НБУ Арсенія Яценюка, усі нові банкноти відрізняються розміром для уникнення підробки банкнот меншого достоїнства під банкноти більшого достоїнства.
Усього в новій банкноті застосовано 18 елементів захисту: водяний знак, світлий елемент, штрих-код, захисна смуга, захисні волокна, поєднане зображення, металографічний друк, рельєфний друк, приховане зображення, мікротекст, орловський друк, райдужний друк, офсетний друк, антисканерна сітка, високий друк, флуоресцентний захист, інфрачервоний і магнітний захисти.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас