Blue Origin має намір побудувати більше ракет через високий попит на космічний туризм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Blue Origin має намір побудувати більше ракет через високий попит на космічний туризм

Технології&Авто
457
Заснована Джеффом Безосом (Jeff Bezos) компанія Blue Origin вже дозволила злітати в космос в 2021 році 14 людям. Тепер її голова Боб Сміт (Bob Smith) заявив, що бізнесу необхідно побудувати більше ракет через надзвичайно високий попит на ринку космічного туризму.
«Думаю, проблемою для Blue зараз є те, що ми обмежені в ресурсах», — заявив Сміт на заході FAA Commercial Space Transportation Conference, що проходив у Вашингтоні. Минулого року Blue Origin вже успішно завершила три пілотовані місії, використовуючи ракети і капсули New Shepard, а також виконала вантажний дослідницький політ. На думку Сміта, компанія може легко подвоїти кількість місій в поточному році.
New Shepard запускають з приватного майданчика в техаській пустелі, корабель піднімається на висоту близько 100 км, перетинаючи кордон космосу як за американськими (80 км), так і за міжнародними стандартами (якраз 100 км). Поки що у Blue Origin є дві ракети-носія, одна для дослідницьких вантажних польотів і друга — для пасажирських.
Компанія не розкривала ціни на місця в кораблі, єдиним натяком є інформація про аукціон, що проводився перед першим польотом — місце було продано за $ 28 млн. Раніше Безос повідомляв, що його компанія продала квитків приблизно на $ 100 млн, а Сміт заявив, що в аукціоні брали участь тисячі людей, що свідчить про дуже високий попит.
Минулого року компанія позбавилася лідерів програми New Shepard, не рахуючи масового звільнення талановитих співробітників. Пізніше один з колишніх топменеджерів компанії піддав гострій критиці використовувані в New Shepard системи безпеки, які після цього піддалися перевірці Федерального управління цивільної авіації США. На думку чинного керівництва, сам факт трьох успішних пілотованих польотів минулого року свідчить про безпеку технологій і методик компанії.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас