Гетманцев виключив можливість скасування Радою касових апаратів для ФОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев виключив можливість скасування Радою касових апаратів для ФОП

Казна та Політика
3092
У Верховній Раді не планують скасовувати застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для фізичних осіб-підприємців.
Про це стало відомо з трансляції брифінгу в українському парламенті.
«Ми маємо понад 300 тисяч РРО, встановлених ФОП на єдиному податку. Ми маємо зростання більш ніж в 5 разів видачі фіскальних чеків. Я думаю, що ця реформа відбулася, а будь-які маніпуляції з перенесення, скасування — від лукавого», — заявив голова комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
З 1 січня 2022 року українські ФОП та платники єдиного податку 2−4 груп почали працювати з касовими апаратами. Але, незважаючи на це, з касовими апаратами працювати все одно не хочуть, і детінізація бізнесу поки що перебуває під питанням.
За невиконання закону штрафуватимуть. І сума штрафу безпосередньо залежить від кількості угод, які провели в «обхід» РРО або ПРРО. Порушники будуть платити штрафи від 100% до 150% від суми угоди.
Останнім часом деякі підприємці приймають тільки готівку. У Держспоживслужбі зазначають, що продавець зобов’язаний всіляко сприяти споживачеві у вільному виборі продукції та форм її оплати.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас