Sony за день втратила $20 млрд капіталізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony за день втратила $20 млрд капіталізації

Технології&Авто
1810
Капіталізація Sony за підсумками торгів 19 січня знизилася на $20 млрд після падіння вартості акцій компанії на 12,79% після того, як Microsoft оголосила про купівлю Activision Blizzard. Це найбільше одноденне зниження вартості з березня 2020-го, відзначає Bloomberg.
Інвестори Sony сумніваються, що компанія зможе утримати лідерство на ринку з урахуванням чіткої тенденції до консолідації активів, що поступово охоплює все більше сфер розважальної індустрії. Ситуація на фондовому ринку і сьогоднішнє різке падіння лише відображає поточні настрої інвесторів.
До речі, акції Activision Blizzard за годину після оголошення про продаж Microsoft (до того, як біржа Nasdaq призупинила торги) подорожчали на 35% і досягли максимальної позначки ($88 за штуку) з літа 2021 року — до скандалу про дискримінацію і домагання.
Sony за день втратила $20 млрд капіталізації
Анонсуючи угоду, Microsoft підтвердила намір після її закриття (планується, що це відбудеться до червня 2023 року) додати в бібліотеку сервісу Game Pass (він якраз подолав рубіж в 25 млн платних підписників) «якомога більше» ігор з каталогу Activision Blizzard.
Водночас джерела Bloomberg стверджують, що в разі успішного поглинання Microsoft зробить частину франшиз ексклюзивами екосистеми Xbox.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас