Міноборони України з 1 січня підвищило зарплати льотчикам ЗС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони України з 1 січня підвищило зарплати льотчикам ЗС України

Казна та Політика
558
Міністерство оборони України з 1 січня підвищило зарплати льотчикам Збройних сил України (ЗСУ), повідомила пресслужба Міноборони.
«Наказом міністра оборони Олексія Резнікова як черговий крок у рамках першого етапу підвищення грошового забезпечення у Збройних Силах України у 2022 році збільшено виплати військовим льотчикам», — сказано в повідомленні.
Зазначається, що підвищене грошове забезпечення нараховується з 1 січня 2022 р.
Як заявив міністр оборони Олексій Резніков, одним із пріоритетів міністерства є розвиток військової авіації та ППО.
«Бойова авіація — це насамперед люди. Це фахівці високої кваліфікації, у підготовку яких держава інвестує значні ресурси. Минулого року нам вдалося на 2,5 млрд грн збільшити бюджет Міноборони. І ці кошти будуть спрямовані на перший етап підвищення грошового забезпечення для низки категорій військових», — заявив Резніков.
За його словами, вже підвищили виплати медикам, що практикують. Пілоти у ЗС України з 1 січня також отримуватимуть конкурентні виплати не лише в середньому в економіці, а й порівняно з колегами в інших відомствах сектору національної безпеки та оборони.
«Готуючи системну реформу грошового забезпечення, ми продовжуємо працювати над покроковим підвищенням виплат у межах ресурсів, які залучаємо. До кінця січня будуть ще рішення у цій сфері», — повідомив міністр оборони.
Він зазначив, що метою Міноборони протягом року є поступова підготовка до синхронної реалізації у 2023 році кадрової реформи та реформи грошового забезпечення у рамках завдань, які ставить президент України.
«Загалом протягом року на збільшення виплат для цієї категорії військовослужбовців буде скеровано 251 млн грн. У середньому виплати для кожного фахівця зростуть на 10−16 тис. грн», — йдеться у повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас