Китай закупив понад половину всієї пшениці світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай закупив понад половину всієї пшениці світу

Аграрний ринок
3401
Уряд КНР збільшив імпорт зернових на 22% цього року і на 360% за останні 10 років. В результаті рекордних закупівель зернових культур в державному резерві Китаю виявилося більше зерна, ніж у всіх інших країн світу разом узятих.
Про це повідомляє видання Фокус з посиланням на Nikkei Asia.
Як повідомив начальник відділу запасів зерна в Національному управлінні продовольства і стратегічних резервів Цинь Юйюнь, Китай підтримує свої запаси продовольства на «історично високому рівні».
Ця інформація підтверджується даними Мінсільгоспу США, які свідчать про те, що в китайських сховищах зібрано 69% світових запасів маїсу, 60% рису, 51% пшениці і більше ніж 30% соєвих бобів.
При цьому наголошується, що ніякої гострої потреби і дефіциту з продуктами у країни немає. Нарощування обсягів імпорту пов’язане із застоєм внутрішнього виробництва через низьку врожайність через погану екологічну ситуацію.
У 2020 році Китай закупив продовольства на рекордні 98,1 млрд доларів, збільшивши імпорт на 22% за рік і на 360% за останні 10 років.
Такі дії Пекіна можуть призвести до різкого стрибка цін на продукти харчування в усьому світі. За даними ФАО (продовольчої та сільськогосподарської організації при ООН), індекс цін продуктів харчування досяг рекордних значень за останні 10 років. Зокрема, зерно подорожчало на 23,2% за рік, рослинні олії — на 53%, молочна продукція — на 19,1%, м’ясо — на 17,6%, цукор — майже на 40%.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас