У Києві подорожчає оренда житла — думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві подорожчає оренда житла — думка експерта

Нерухомість
1659
Наступного року в Києві прогнозують стрімке підвищення вартості оренди житла. Його можна чекати вже навесні 2022 року, пише Сегодня.
Про це заявила голова Київського міського відділення АСНУ Олена Гайдамаха.
На її думку, в I півріччі 2022 року в сегменті оренди житла цінова ситуація буде залежати від сезонних факторів.
«До квітня, до початку нового ділового сезону, вартість оренди залишатиметься більш-менш стійкою. В даний період незначні цінові коливання — до 1−2% – можливі тільки у 10−15% орендованого житла», — вважає Олена Гайдамаха.
Коли ціна стрімко піде вгору. За її прогнозом, період зростання вартості оренди можливий не раніше кінця березня-початку квітня 2022 року, і буде пов’язаний з істотним зростанням попиту. Експерт підкреслила, що залежно від активності потенційних орендарів, вартість оренди протягом квітня-червня може зрости до 10%.
«Попит буде диктувати свої правила. І його рівень позначиться на орендних цінах. Очікується, що завершення опалювального сезону стане каталізатором активізації потенційних орендарів. До цього слід додати традиційний сезонний фактор: саме з другої половини березня міграційні процеси значно посилюються. Однак можливе подорожчання вартості оренди відбуватиметься без різких стрибків — у II кварталі 2022 року щомісячне збільшення вартості оренди не буде більше 3−5%», — підкреслила фахівець.
Попит. За її даними, починаючи з II кварталу 2022 року, як і в останні 3 роки, понад 60−65% попиту на оренду київського житла буде сконцентровано в сегменті квартир площею 35−50 м2 переважно в радянських будинках, розташованих в місцях з вдалим транспортним сполученням.
«Традиційно переважна більшість орендарів шукатимуть невеликі квартири за відносно прийнятною ціною. І через зростання попиту сама цінова динаміка можлива саме на такий тип житла», — розповіла Олена Гайдамаха.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас