5G вплине на вартість автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5G вплине на вартість автомобілів

Технології&Авто
1106
Нове дослідження, проведене Strategy Analytics для Avanci, показало, що впровадження технології 5G змінить вартість автомобілів. Уточнимо, що мова йде не про роздрібні ціни, а про виграші, які отримають споживачі, дилери та виробники.
«Підключення 5G дозволить автовиробникам зберегти або підвищити вартість автомобілів після продажу, що змінить розрахунок залишкової вартості транспортних засобів, — вважає Роджер Ланктот (Roger Lanctot), директор Strategy Analytics по підключеній мобільності. – Це, в свою чергу, вплине на економіку лізингу і ринкову вартість як нових, так і старих автомобілів».
На думку аналітиків, підключення до мережі 5G буде безпосередньо сприяти розробці передових систем допомоги водієві, які допомагають уникати зіткнень і полегшують перехід до самокерованого руху. З часом автомобілі, підключені до 5G, будуть займати все більшу частку в обсязі продажів в натуральному вираженні і ще більшою мірою — в грошовому.
У звіті сказано, що після того, як всі автомобілі будуть оснащені 5G, автовиробники зможуть заощадити 40 млрд доларів на щорічній гарантії, споживачі отримають 32 млрд доларів щорічної економії на оренді та лізингу, а дилери побачать щорічний приріст виручки на 24 млрд доларів в точках продажів. І це не враховуючи суспільної вигоди, очікуваної від скорочення зіткнень і викидів, яка також буде обчислюватися мільярдами доларів.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас