Останні в 2021 році: Blue Origin відправила в космос відразу 6 космічних туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Останні в 2021 році: Blue Origin відправила в космос відразу 6 космічних туристів

Технології&Авто
402
Компанія мільярдера Джеффа Безоса 11 грудня здійснила черговий туристичний запуск ракети New Shepard з шістьма членами екіпажу на борту. Це був шостий і останній політ Blue Origin у 2021 році. А загалом цього року компанія відправила в космос вже 14 людей.
Як проходив політ. Космічний корабель New Shepard “RSS First Step” стартував з майданчика Blue Origin у Західному Техасі (США). Досягши висоти понад 100 кілометрів, капсула з пасажирами благополучно повернулася на Землю, здійснивши м’яку посадку за допомогою парашутної системи поблизу місця запуску.
Весь політ тривав близько 11 хвилин, а екіпаж був у невагомості приблизно три хвилини. Усе пройшло за планом, як і під час трьох попередніх польотів.
Цікаві факти про четвертий туристичний політ Blue Origin:
  • Під час місії, що отримала назву NS-19, вперше на борту суборбітального корабля New Shepard перебувало відразу шість пасажирів.
  • Членами екіпажу стали двоє почесних гостей – телеведучий та зірка НФЛ Майкл Стрейхен та Лора Шепард Черчлі – старша дочка першого американця, який полетів у космос, Алана Шепарда.
  • Саме на честь Алана Шепарда і названо корабель Blue Origin – New Shepard.
  • Чотири космічні туристи оплатили політ: це бізнесмен і філантроп Ділан Тейлор, інвестор Еван Дік, а також венчурний капіталіст Лейн Бесс та його син Кемерон Бесс.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас