Міжнародні резерви України зросли до $30,5 млрд завдяки кредиту МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні резерви України зросли до $30,5 млрд завдяки кредиту МВФ

Казна та Політика
313
Міжнародні резерви зросли до 30,5 млрд дол. США за підсумками листопада.
Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.
“Станом на 1 грудня 2021 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 30 548,5 млн дол. США. У листопаді вони зросли на 3% насамперед завдяки надходженню другого траншу від Міжнародного валютного фонду за програмою Stand-by обсягом 500 млн спеціальних прав запозичень (СПЗ)”, – сказано в повідомленні.
Динаміку резервів упродовж минулого місяця визначали й інші чинники:
1). Операції з управління державним боргом.
Валютні надходження на користь уряду становили 493,1 млн дол. США. Загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив 481,7 млн дол. США. Крім того, в листопаді уряд та Національний банк сплатили 64,4 млн дол. США на користь МВФ.
2). Операції Національного банку на міжбанківському валютному ринку.
В перші тижні листопада пропозиція валюти на міжбанківському валютному ринку переважала попит на неї. Водночас у другій половині місяця ситуація змінилася в зворотному напрямі. З метою згладжування надмірних коливань Нацбанк викупив на валютному ринку 1177,8 млн дол. США та продав 792,6 млн дол. США. Загалом за підсумками листопада 2021 року обсяги чистої купівлі валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку становили 385,2 млн дол. США.
3). Переоцінка фінансових інструментів (унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют). Минулого місяця їх вартість зменшилася на 135,6 млн дол. США.
Міжнародні резерви України зросли до $30,5 млрд завдяки кредиту МВФ
Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 4 місяців майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду й Національного банку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас