Кабмін заборонив відключати подачу газу до кінця опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заборонив відключати подачу газу до кінця опалювального сезону

Казна та Політика
574
Finance.ua як портал, що дбає про ваші доходи, дізнався, що Кабінет міністрів України на засіданні уряду 28 жовтня заборонив до кінця опалювального сезону відключати подачу газу теплопостачальникам та соціальним об’єктам.
«До кінця опалювального сезону заборонено відключати подачу газу теплопостачальним компаніям, школам, лікарням та іншим об’єктам соціальної інфраструктури. Це означає, що в опалювальний сезон вся країна буде з теплом. Попри світову енергетичну кризу ми маємо достатньо ресурсів, аби стабільно пройти цю зиму», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
За його словами, незважаючи на світову енергетичну кризу, Україна в силах стабільно пройти опалювальний сезон.
Він зазначив, що наразі в Україні до опалення вже підключено 70% житлового фонду, а до початку листопада уряд розраховує на початок подачі тепла в 100% житлових будинків.
Шмигаль також нагадав, що завдяки річним продуктам ціна на «блакитне паливо» для населення не змінюватиметься до завершення опалювального сезону.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України зобов’язав постачальника «останньої надії» (ПОН), яким є «Газопостачальна компанія „Нафтогаз України“», у жовтні-листопаді 2021 року постачати природний газ побутовим споживачам за фіксованими цінами:
  • для бюджетних організацій ціна на газ становитиме 16,6 гривень за кубометр (з ПДВ і без доставки);
  • для побутових споживачів залишиться на рівні 7,96 грн/куб. м.

Довідка Finance.ua:

  • раніше Київська міська державна адміністрація підвищила тарифи на тепло і гарячу воду в Києві для деяких категорій споживачів;
  • зокрема, бюджетні організації купуватимуть теплову енергію за ціною 2732,04 грн за Гкалл (з ПДВ), релігійним організаціям встановлено тариф 2689,51 грн за Гкалл (з ПДВ), а іншим категоріям споживачів — 2876,71 грн за Гкалл (з ПДВ);
  • що стосується гарячого водопостачання, то його вартість підвищиться для бюджетних організацій до 134,54 грн за куб. м (з ПДВ), для релігійних організацій — до 133,02 грн за куб. м (з ПДВ), а для інших категорій споживачів — до 141,07 грн за куб. м (з ПДВ).
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас