Українці отримуватимуть платіжки за комуналку у новому форматі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці отримуватимуть платіжки за комуналку у новому форматі

Казна та Політика
14899
Українці почнуть отримувати платіжки за комунальні послуги у новому форматі. Квитанція міститиме детальну інформацію про їх будинки щодо споживання послуг.
Як дізнався Finance.ua від Міністерства енергетики, це передбачає закон «Про енергетичну ефективність», ухвалений 21 жовтня.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг. Приєднуйтесь!
«Закон створює засади для підвищення енергоефективності бюджетної сфери, місцевого самоврядування, подолання енергетичної бідності, дозволить збільшити доступність комунальних послуг для населення та зменшити витрати на теплопостачання», — повідомляє Міненергетики.
Як зазначається, підвищення енергоефективності сприятиме економії коштів та скороченню споживання енергоресурсів, і, в кінцевому результаті, — допоможе запобігти кліматичним змінам. Загальний рівень енергоефективності у державі залежить від кожного споживача енергії.
Закон передбачає створення нового формата платіжки за комунальні послуги. Вона міститиме:
  • детальну інформацію щодо споживання, зокрема, з порівнянням поточних показників з минулорічними, доступних енергоефективних програм, якості послуг з постачання природного газу та електричної енергії.

Як зменшити вартість ЖКГ, якщо ви не мешкаєте у квартирі

Великі підприємства будуть зобов‘язані впровадити систему енергоменеджменту або раз на чотири роки проводити енергоаудит. Це допоможе оптимізувати витрати на споживання енергії та зрозуміти, які заходи необхідно впроваджувати для мінімізації витрат у майбутньому. Таким чином, на державному рівні буде впроваджена система підвищення енергоефективності найбільших споживачів енергії.
Законом запроваджується масштабна програма впровадження smart grid технологій на державному рівні. Це дозволить операторам систем розподілу скоротити витрати в електромережах, а споживачу дасть можливість управляти власним попитом. На підставі економічної доцільності та технічної можливості будуть встановлюватися інтелектуальні системи обліку газу, електрики, тепла.
З метою зниження витрат з держбюджету на утримання будівель органи державної влади та місцевого самоврядування будуть зобов‘язані купувати енергоефективне обладнання та брати в оренду чи купувати лише енергоефективні приміщення.
Законом також уперше вводиться відповідальність за порушення законодавства у сфері забезпечення енергетичної ефективності.

Довідка Finance.ua:

  • нарахування субсидій для домогосподарств у регіонах з «червоним» рівнем карантинних обмежень здійснюється на збільшені соціальні нормативи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас