«Нафтогаз України» має намір нарощувати видобуток нафти - голова правління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз України» має намір нарощувати видобуток нафти - голова правління

Фондовий ринок
304
НАК «Нафтогаз України», якій належить контрольний пакет акцій найбільшої нафтовидобувної компанії країни «Укрнафта», має намір використовувати можливості національної компанії для нарощування видобутку нафти, заявив голова правління НАК Юрій Вітренко.
«Ми хочемо значно збільшувати і нафтовидобуток», — сказав він на VI Київській конференції Ньюфолк НКЦ «Буріння. Інтенсифікація. Екологія та охорона праці» у вівторок.
Голова правління «Нафтогазу» зазначив, що триває робота щодо трансформації «Укрнафти».
«Ми хочемо використовувати можливості національної компанії для того, щоб той нафтовий потенціал або потенціал з нафтовидобутку, який є в Україні, використовувати більш ефективно», — підкреслив Вітренко.
Попередній голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв, звільнений наприкінці квітня цього року, виступав за поділ активів «Укрнафти» за бізнес-напрямками з міноритарними акціонерами.
Водночас Вітренко після приходу до керівництва НАК заявив про необхідність додатково опрацювати це питання і запропонував розглянути об’єднання «Укрнафти» і «Укртатнафти» (Кременчуцький НПЗ) з подальшим отриманням контрольної частки нової вертикально-інтегрованої компанії державою. У зв’язку з цим новий голова «Нафтогазу» допускав відмову від поділу активів ПАТ «Укрнафта» між державою і міноритарними акціонерами.
НАК «Нафтогаз України» належить 50%+1 акція «Укрнафти», групі компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським та іншими колишніми акціонерами Приватбанку, — близько 42% акцій.
НАК «Нафтогаз України» належить 43,05% акцій «Укртатнафти», ще по 28% контролюють структури ексвласників ПриватБанку і бізнесмена Олександра Ярославського.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас