Starbucks і McDonald's почали приймати Bitcoin, але тільки в одній країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Starbucks і McDonald's почали приймати Bitcoin, але тільки в одній країні

Фінтех і Картки
750
У Сальвадорі, який першим у світі легалізував Bitcoin як платіжний засіб, з’явився “національний криптогаманець” Chivo. Ця програма для смартфонів, платежі через яку стали приймати не тільки місцеві супермаркети, а й представники глобальних мереж Starbucks і McDonald’s.
Кожен громадянин Сальвадора при реєстрації отримує Bitcoin на суму в $30, повідомляє Time. Це близько 0,0005 Bitcoin.
Усі 19 ресторанів McDonald’s в Сальвадорі уклали партнерства з платіжною системою Chivo. В результаті Bitcoin можна розраховуватися і в закладах мережі, і в додатках доставки при замовленні їжі з McDonald’s додому.
Як пояснив власник торгової точки в Сальвадорі Енріке Ернандес, головна перевага криптогаманця – це швидкість розрахунків. Крім того, місцеві продавці навчилися додатково заробляти на коливаннях курсу. Вони переводять Bitcoin в долари і назад, і таким чином можуть отримувати прибуток.
Але є і мінуси. Наприклад, бариста Хосуе Мартінес розповів, що платіжна система часто не функціонує належним чином. Збої можуть відбуватися через відсутність якісного зв’язку, але іноді їхню причину неможливо визначити.
На думку аналітиків, успіх чинного президента Сальвадора на переобрання багато в чому залежить від стабільності Bitcoin. У країні вже протестували проти коливань криптовалюти.
Багато сальвадорців відмовилися від участі в проєкті, щойно змогли конвертувати свої безкоштовні Bitcoin в долари через один з 199 банкоматів Chivo, встановлених по всій країні. Раніше їх було 200, але один згорів в ході антиурядової акції протесту.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас