Tesla показала нову конструкцію батареї для європейської Model Y — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla показала нову конструкцію батареї для європейської Model Y

Технології&Авто
1867
Ілон Маск ще раніше розповідав про переваги нової конструкції кузова, яка стане особливістю кроссоверам Model Y німецької збірки. Використання структурной акумуляторної батареї та двох «суцільнолитих» підстав дозволить на 10% знизити масу і збільшити дальність ходу електромобіля на 14%, не кажучи вже про спрощення техпроцесу збірки завдяки зменшенню кількості використовуваних деталей на 370 штук.
Устаткування для виготовлення цілісних частин підстави кузова було встановлено на підприємстві в Німеччині досить давно, але тільки зараз стало відомо, як же модернізована конструкція виглядає на живо.
Саме завдяки фото із заходу на Giga Berlin-Brandenburg нова конструкція кузова стала доступна для ознайомлення широкому загалу.
Блок акумуляторів типорозміру 4680 стає елементом силової структури кузова, який з’єднує передню і задню частини підстави. Останні є цілісними деталями, що значно полегшує процес складання електромобіля, хоча в деякій мірі і ускладнює кузовний ремонт. До блоку батарей кріпляться і підстави сидінь, що дозволяє підвищити технологічність конструкції і оптимізувати процес складання електромобіля.

Нагадаємо, що масове виробництво батарей типу 4680 почнеться у Німеччині лише до кінця наступного року, тому на початку виробництва Tesla змушена буде поставляти ці блоки або з Невади, або з Японії – в останньому випадку виробництвом займеться традиційний для американської компанії партнер — Panasonic.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас