У МОЗ розповіли, чи обмежуватимуть роботу громадського транспорту під час локдауну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ розповіли, чи обмежуватимуть роботу громадського транспорту під час локдауну

Казна та Політика
491
В Україні під час нового можливого локдауну, найімовірніше, уряд не буде рекомендувати обмежувати функціонування міського громадського транспорту.
Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у коментарі ТСН.ua.
Кузін пояснив, що припинення функціонування громадського транспорту «доволі сильно впливає і на економіку, і на мобільність людей, і зокрема, це не дає додаткового якогось епідеміологічного впливу».
Як приклад він навів досвід інших країн, де припиняли роботу громадського транспорту, але в результаті все ж відновлювали його роботу і поверталися до значно слабших карантинних норм.
«Тому основною рекомендацією є більш жорсткий контроль за дотриманням протиепідемічних вимог під час перевезення, обмеження кількості людей, які користуються громадським транспортом, і навпаки виведення додаткової, резервної кількості самого того рухомого складу, аніж припинення його функціонування. Тому, найімовірніше, у межах можливих локдаунів або „червоних“ зон уряд не буде рекомендувати обмежувати функціонування саме місцевого або міського транспорту», — пояснив Кузін.
Він також нагадав, що питання зупинки або функціонування громадського транспорту розглядає місцева комісія ТЕБ та НС.
«Якщо ми будемо говорити про громадський транспорт, то питання зупинки або функціонування громадського транспорту лежить в площині ТЕБ та НС. Тобто, місцева комісія ТЕБ та НС, коли розглядає це питання, ухвалює рішення про доцільність або недоцільність припинення роботи громадського транспорту», — додав головний санлікар.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас