Субсидія на комуналку: коли подавати документи і де взяти бланки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидія на комуналку: коли подавати документи і де взяти бланки

Казна та Політика
3870
В Україні вже розпочався опалювальний сезон. Тепло почали подавати на соціальні об’єкти, на черзі — житло. Українці, яким через фінансове становище складно самотійно оплачувати комунальні послуги, можуть подати заяву на отримання субсидії.
У Мінсоцполітики нагадують, що документи можна подати, звернувшись до представника територіальної громади або ЦНАПу, в орган соціального захисту населення, відправивши документи через «Укрпошту» або ж подавши заявку на сайті міністерства.
Для цього потрібно заповнити заяву про призначення і надання житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати осіб. Бланки, а також зразки їхнього заповнення розміщені на сайті Мінсоцполітики.
За необхідності до пакету документів можуть бути також додані:
  • договір найму (оренди) житла (при наявності),
  • довідки про доходи (у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у ДФС, ПФУ),
  • інші документи, необхідні для розгляду питання за суттю (у випадку необхідності).
Наприклад, документи, що підтверджують непроживання особи за місцем реєстрації. У такому випадку її доходи не враховуватимуться при призначенні субсидії.
Такими документами можуть бути:
  • довідки, що підтверджують місце перебування особи на території іншої адміністративно-територіальної одиниці в зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, тривалим відрядженням, відбуванням покарання, а також легалізовані в Україні документи про отримання страхового стажу в іншій країні, довідки про оплату житлово-комунальних послуг у іншому житловому приміщенні тощо.
Документи можна подавати вже зараз, субсидію призначать до кінця опалювального періоду — до весни 2022 року.

Довідка Finance.ua:

  • в Мінсоцполітики обіцяли, що українці мають вчасно отримати субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальному періоді;
  • у випадку зростання вартості комунальних тарифів розмір субсидій буде збільшуватись автоматично, без надання додаткових документів.
В телеграм-каналі Finance_ukr ви знайдете відповіді на найпопулярніші питання щодо субсидій. Підписуйтесь, щоб знати про соцдопомогу більше!
За матеріалами:
Факти і коментарії
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас