Лазебна пояснила, що буде із субсидіями при подорожчанні комунальних послуг в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лазебна пояснила, що буде із субсидіями при подорожчанні комунальних послуг в Україні

Казна та Політика
662
За словами міністерки соціальної політики України Марини Лазебної, механізм нарахування субсидій стабільно працюватиме при будь-якому перебігу опалювального сезону. Підтримку від держави мають отримати всі, хто її потребує.
Під час пресконференції в «Укрінформі» Лазебна заявила, що у держбюджеті закладено 35,2 мільярда гривень на виплату субсидій. Всі заявки на їх отримання від органів соціального захисту фінансуються Міністерством соціальної політики.
Крім того, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який передбачає збільшення фінансування іще на 12 мільярдів гривень.
Лазебна запевнила, що у випадку зростання вартості комунальних тарифів розмір субсидій буде збільшуватись автоматично, без надання додаткових документів. У тому випадку, якщо раніше людина не отримувала субсидії, але внаслідок зростання тарифів вони стали їй потрібні, вона має зробити відповідне звернення.
Згідно із законодавчими нормами, субсидію призначать через місяць після цього. А для тих областей, які потраплять у «червону» карантинну зону, норми споживання основних комунальних послуг під час розрахунку субсидій будуть збільшені на 50%.
За інформацією посадовиці, минулого опалювального сезону субсидію на оплату житлово-комунальних послуг було надано приблизно трьом мільйонам домогосподарств. Станом на вересень поточного року житлову субсидію було призначено майже 2,5 мільйонам домогосподарств, автоматично — майже 2 мільйонам. Наразі процес призначення пільг триває.

Довідка Finance.ua:

  • 1 жовтня закінчився термін подачі документів на отримання субсидії від держави для оплати послуг ЖКГ. Тому в Мінсоцполітики дали відповідь на актуальне питання: на що можна витратити фінансову допомогу;
  • розмір субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для багатодітних сімей та дитячих будинків сімейного типу може сягнути 10 тис. грн в опалювальному сезоні 2021−2022 років;
  • Мінфін підготував проект наказу про затвердження Методики верифікації державних виплат малозабезпеченим сім’ям.
В телеграм-каналі Finance_ukr ви знайдете відповіді на найпопулярніші питання щодо субсидій. Підписуйтесь, щоб знати про соцдопомогу більше!
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас