Нові правила оформлення субсидій: Музиченко повідомив, хто не отримає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові правила оформлення субсидій: Музиченко повідомив, хто не отримає

Особисті фінанси
15839
Кілька тижнів тому прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що закладених до бюджету коштів на виплату субсидій вистачить лише до початку опалювального сезону.
А деякі українці можуть залишитися без субсидій, якщо приховали доходи або майно. Finance.ua дізнався подробиці, хто може втратити субсидію.
Оскыльки в Україні запрацював новий механізм отримання соціальної допомоги від держави, тепер всіх заявників перевіряють через Єдиний реєстр боржників.
Як розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в програмі «Економіка» на телеканалі «Україна 24»: «Пару років тому ми від людини вимагали довідку, всі різні речі, платіжки, то тепер вона просто декларує певні дані. Якщо людина пише: депозиту у мене немає, відбувається верифікація через банківські установи і відповідно потім з’ясовується, що у людини там депозит, людина подала недостовірну інформацію. На підставі цього субсидію можуть забрати і повернути до бюджету».
Також в Україні очікують, що середній розмір субсидії в опалювальному сезоні 2021−2022 складе близько 2 тис. грн.
Нагадаємо, за який період враховуються доходи при розрахунку розміру житлової субсидії:
  • доходи враховуються за III-IV квартали попереднього календарного року — у разі, коли житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону;
  • за I-II квартали поточного календарного року — у разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону;
  • за два квартали, що передують місяцю, що передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, — у разі, коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалювального) сезону.

Довідка Finance.ua:

  • Кому призначається субсидія: призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, тобто за місцем реєстрації особи, з урахуванням усіх зареєстрованих осіб. При цьому при призначенні житлової субсидії враховуються також доходи членів сім’ї особи зі складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас