Субсидії та пільги на оплату ЖКП українці отримають вчасно - Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидії та пільги на оплату ЖКП українці отримають вчасно - Мінсоцполітики

Казна та Політика
513
Finance.ua, як портал, що дбає про ваші фінанси, дізнався, що українці мають вчасно отримати субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальному періоді.
Як повідомляє пресслужба Мінсоцполітики, про це заявив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.
За його словами, питання виплат субсидій на оплату житлово-комунальних послуг знаходяться на постійному особливому контролі Уряду та керівництва Міністерства соціальної політики.
«Ми повинні зробити все для того, щоб в опалювальному періоді люди вчасно отримали субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг», — Музиченко.
Кількість субсидіантів. За підсумками роботи у вересні 2021 року чисельність одержувачів субсидій збільшилася на 100 тис. Якщо на початку місяця було 2,4 млн домогосподарств, то наразі – більше 2,5 млн сімей, які вже оформили житлову субсидію і отримують відповідну підтримку від держави.
За останній тиждень до органів соціального захисту населення надійшло понад 32 тис. заяв стосовно оформлення житлових субсидій. На початку вересня було більше 25 тис. заяв за тиждень.
Для отримання субсидії є кілька зручних способів, які домогосподарства вибрають самостійно:
  • звернутися до представника територіальної громади або ЦНАПу,
  • звернутися до органу соціального захисту населення,
  • відправити документи через «Укрпошту»,
  • онлайн на сайті Мінсоцполітики (потрібно мати електронні засоби ідентифікації).

Довідка Finance.ua:

  • в окремих випадках житлові субсидії можуть сягати і 5,7 або 10 тис. грн. Зокрема, це стосується, в першу чергу, багатодітних сімей, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу);
  • за словами міністерки соціальної політики України Марини Лазебної, механізм нарахування субсидій стабільно працюватиме при будь-якому перебігу опалювального сезону. Підтримку від держави мають отримати всі, хто її потребує.
В телеграм-каналі Finance_ukr ви знайдете відповіді на найпопулярніші питання щодо субсидій. Підписуйтесь, щоб знати про соцдопомогу більше!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас