В Україні в обігу іноземні цінні папери на 80 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні в обігу іноземні цінні папери на 80 мільйонів доларів

Казна та Політика
244
Номінальна вартість допущених до обігу в Україні цінних паперів досягла 80 мільйонів доларів.
Про це ЕП повідомив голова наглядової ради Національного депозитарію Віталій Мілентьєв.
«За останні два роки обсяг цінних паперів на рахунках клієнтів НДУ збільшився майже на 19%. Так, на кінець 2019 року обсяг іноземних цінних паперів склав 65 млн доларів, а станом на початок жовтня — понад 80 млн доларів», — повідомив він.
Допуск іноземних цінних паперів до обігу на українських фондових біржах активізувався на початку 2019 року з лібералізацією валютного законодавства.
За даними НДУ, сьогодні Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку до обігу на території України допущено 58 іноземних інструментів. Серед них, зокрема, акції таких відомих техногігантів як Microsoft Corporation, Visa Inc., Tesla Inc., Netflix Inc. і Facebook Inc. Є можливість також придбати казначейські облігації уряду США.
«Ми очікуємо продовження зростання інтересу до іноземних цінних паперів. За нашим прогнозом, обсяг таких інструментів на кінець наступного року може скласти близько 100 млн доларів», — зазначив Мілентьєв.
Раніше голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Руслан Магомедов заявляв про намір організувати програму для надання можливості громадянам купувати акції державних компаній.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас