Стали відомі деталі роботи громадського транспорту у разі нового локдауна у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стали відомі деталі роботи громадського транспорту у разі нового локдауна у Києві

Казна та Політика
19119
У разі потрапляння Київа в «червону» зону епіднебезпеки і введення локдауну в столиці, наземним транспортом і метро зможуть користуватися тільки пасажири зі спецпропусками.
Про це повідомила Європейська Бізнес Асоціація за результатами зустрічі з першим заступником голови КМДА Олексієм Кулебою.
Кулеба підкреслив, що наразі обмеження громадського транспорту в Києві не плануються, оскільки поки що немає підстав до введення «червоного» рівня епіднебезпеки в столиці.
Однак у разі посилення карантинних обмежень громадський транспорт працюватиме — але виключно за спецпропусками. Сертифікат про вакцинацію від COVID-19 не буде вважатися пропуском.
«На питання, чи може бути сертифікат про вакцинацію перепусткою до громадського транспорту, перший заступник зазначив, що ні, і що перепусткою зможуть бути виключно документи, які керівники підприємств критичної інфраструктури зможуть замовити через онлайн портал для своїх ключових співробітників, яким в період локдауну необхідно буде виходити на роботу, щоб забезпечити життєдіяльність міста», — йдеться в повідомленні.
Водночас, в КМДА відзначили важливість вакцинації, щоб пройти зиму легше.
«Адже зараз 90% людей у важкому стані – не вакциновані», — підкреслили в КМДА.
У КМДА також додали, що в Києві замовили понад 600 тисяч спецпропусків в громадський транспорт на випадок локдауну.
Раніше перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба повідомив, що місто готове до погіршення епідеміологічної ситуації і продовжує приймати заявки від підприємств і ФОПів на отримання спецпропусків.

Довідка Finance.ua:

Як можна замовити спецпропуск:
1. Авторизуватися в системі за допомогою КЕП.
2. Заповнити електронну форму заявки.
3. У разі отримання позитивного рішення про надання спецпропусків — ввести повний список співробітників, вказати дані та номер транспортної картки Київ Цифровий кожного працівника.
4. Інформацію про підтвердження або відмову у видачі спецпропусків кожного співробітника можна отримати в системі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас