Одноразове добровільне декларування: чи можливо повернути надміру сплачену суму збору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одноразове добровільне декларування: чи можливо повернути надміру сплачену суму збору

Казна та Політика
413
Державна податкова служба України пояснила, чи можливо повернути надміру сплачену суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.
Добровільна декларація підлягає камеральній перевірці, яку контролюючий орган проводить протягом 60 календарних днів після подачі декларації.
У разі виявлення арифметичної помилки, що призвела до недоплати суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, декларант, який подав відповідну декларацію, зобов’язаний сплатити суму такої недоплати протягом 10 календарних днів з дня отримання відповідного повідомлення за довільною формою контролюючого органу, та подати уточнюючу відповідну Декларацію протягом 20 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.

Податкова амністія: які цілі переслідує влада

Якщо сума збору, визначена в уточнюючій декларації, є меншою за суму збору, сплачену на підставі попередньо поданої декларації, повернення надміру сплаченої суми здійснюється у порядку, визначеному ст. 43 ПКУ.
Щоб повернути надміру сплачені кошти, платник податків повинен подати заяву про повернення (крім повернення надміру утриманих) протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми та/або пені.

Довідка Finance.ua:

  • голова податкового комітету Данило Гетманцев відповів на найбільш критичні питання щодо податкової амністії.
До речі, про зарплати, податки та пенсії ми також пишемо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб слідкувати за головними законодавчими змінами!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас