Ericsson подала до суду на Apple за ухилення від виплат за 5G-патенти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ericsson подала до суду на Apple за ухилення від виплат за 5G-патенти

Фондовий ринок
247
Компанія Ericsson подала позов до Apple, звинувативши її в недобросовісних практиках з метою ухилення від виплати ліцензійних відрахувань за використання захищених патентами рішень, пов’язаних з технологіями 5G.
Про це пише Bloomberg.
Представники Ericsson стверджують, що компанія спробувала переглянути порядок ліцензування своїх технологій Apple, однак зіткнулася з протидією. Шведська сторона хоче, щоб федеральний суддя ухвалив, що пропозиція Ericsson відповідає вимогам, згідно з якими розміри ліцензійних відрахувань повинні бути справедливими і розумними. Обидві сторони уклали ліцензійну угоду в 2015 році після тривалих судових розглядів.
Однак навіть після цього, стверджують представники позивача, Apple раптово подала позов з метою оскаржити дію 7 патентів Ericsson. Американська сторона також вимагає, щоб опонент надав докази по кожному з патентів, які, за її твердженням, стали частиною галузевого стандарту.
«Незважаючи на значні доходи від продажів iPhone та інших стільникових пристроїв, Apple історично чинила опір ліцензійним пропозиціям Ericsson та інших власників основоположних патентів для зниження ліцензійних платежів Apple», – йдеться в позовній заяві Ericsson, поданому до федерального суду міста Маршалл, Техас.
Предметом спору є сума, яку Apple повинна заплатити Ericsson за технології, пов’язані зі стандартом 5G – вони були розроблені Європейським інститутом телекомунікаційних стандартів (ETSI).
Раніше Apple повідомила, що за перші 9 місяців фінансового року (закінчилися 26 червня) виручка компанії склала $232 млрд при чистому прибутку $74 млрд. Вона має великий досвід в судових позовах через високі ставки роялті за ліцензування захищених патентами базових технологій. Найчастіше опонентами виступають розробники таких рішень Ericsson, Nokia і Qualcomm.
Представники Ericsson стверджують, що компанія публічно оголосила виробникам телефонів про розміри ставок роялті за технологією 5G, але, згідно з позицією Apple, ці ставки не відповідають зобов’язанням шведської сторони.
«Висунуті Apple звинувачення в порушеннях загрожують репутації і бізнесу Ericsson», – сказано в заяві позивача.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас