Google припинила підтримку свого пошукача в браузері Internet Explorer — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google припинила підтримку свого пошукача в браузері Internet Explorer

Технології&Авто
362
Компанія Microsoft вже давно переключила свою увагу з архаїчного браузера Internet Explorer на набагато більш сучасний і просунутий Edge, особливо після переведення останнього на движок Chromium. Google припинила підтримку свого пошукового сервісу для цього браузера.
Варто згадати, що останню версію Internet Explorer випустили в 2013 році з Windows 8.1. Тільки в 2021 році Google прийняла рішення про закінчення підтримки. Тепер в пошуку буде демонструватися лише базова інформація. Сервіс не припиняє працювати з браузером повністю, але користувач пошуку буде отримувати доступ тільки до самих основних функцій.
За даними програміста Google Мелта Убла (Malte Ubl), в компанії провели внутрішню оцінку і дійшли висновку, що старий браузер просто не вартий того, щоб витрачати на його підтримку ресурси компанії.
Повністю припинити підтримку браузера сама Microsoft має намір 15 червня 2022 року, коли відповідне програмне забезпечення буде видалено з усіх користувацьких версій Windows 10. Поки що ОС комплектується ним як рішення для застарілих веб-сайтів, але з появою в Edge можливості автоматичного перегляду сайтів в режимі IE необхідність в старому варіанті фактично відпала повністю.
Windows 11 вийде без Internet Explorer за замовчанням, буде встановлено тільки Microsoft Edge. Крім того, вже зараз використання Internet Explorer для серфінгу по сучасних сайтах не тільки незручне, але і просто небезпечне.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас