У Porsche готуються до створення електричного Cayman — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Porsche готуються до створення електричного Cayman

Технології&Авто
222
Інженери компанії заявили, що жодна з нинішніх платформ Volkswagen Group не підходить для чогось на кшталт Boxster або Cayman, тому необхідне створення нової.
«Коли ми електрифікуємо модель, ми не будемо переносити платформу для двигуна внутрішнього згоряння, тому що є дуже багато компромісів. Коли ми дивимося на майбутні спортивні автомобілі, ми б розробили власну платформу, але пов’язану з деякими модулями, які надходять від інших автомобілів. Але платформа буде унікальною», — підтвердив глава компанії Олівер Блюм в інтерв’ю.
Створення гіпотетичного спортивного електромобіля — будь то Boxster, Cayman або щось ще — за допомогою спеціальної платформи, дасть інженерам свободу переміщати акумуляторну батарею, яка є найважчою частиною електромобіля, між водієм і заднім мостом. Це незвично, тому що в більшості електромобілів вона розташована під пасажирським салоном, але саме там знаходиться і мотор.
Розміщення акумулятора позаду водія, а не під ним, допомогло б Porsche знизити посадку.
«З сьогоднішньої технологією акумуляторних елементів батарея є найбільшою і найважчою частиною автомобіля — і це може бути вірно протягом наступного десятиліття — тому ми розробили те, що ми називаємо конструкцією акумуляторної батареї з електронним сердечником. З точки зору гравітації, це більш-менш схоже на конструкцію середнього двигуна», — пояснив Майкл Штайнер, глава відділу досліджень і розробок Porsche.
Обидва керівники явно виключили можливість створення електромобіля на платформі, розрахованій на ДВЗ.
«Завжди є певний компроміс щодо ваги, упаковки та інших розмірів з мультиенергетичними платформами», — підкреслив Штайнер. Хоча це дорогий шлях, Штайнер додав, що Porsche може поділитися своєю платформою для спортивних автомобілів з дочірніми компаніями, включаючи Audi і Lamborghini.
Якщо чутки вірні, натхненні Mission R електричні 718 Boxster і 718 Cayman можуть з’явитися в виставкових залах до 2025 року. Звучить як далеке майбутнє, але вже зараз компанії показують моделі 2023 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас