Роботодавця, який допустив масове використання незадекларованої праці, оштрафували більш ніж на 2 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботодавця, який допустив масове використання незадекларованої праці, оштрафували більш ніж на 2 млн грн

Казна та Політика
3409
Резонансний випадок масового використання незадекларованої зайнятості було виявлено керівниками та головними державними інспекторами Управління Держпраці у Чернівецькій області у суб’єкта господарювання у Дністровському районі Чернівецької області на початку липня: працівники масово працювали на зборі урожаю фруктів у приватному підприємстві без належного оформлення трудових відносин.
Приватне підприємство, яке зареєстроване у Житомирській області, а свою фактичну господарську діяльність здійснює у Дністровському районі Чернівецької області, займається вирощуванням та реалізацією фруктів.
Саме під час збору урожаю абрикосів фахівці Держпраці виявили 37 осіб. 34 із них працювали без належного оформлення трудових відносин.
Було встановлено, що у порушення чинного трудового законодавства, роботодавець допустив до виконання роботи працівників без належного оформлення з ними трудових договорів та без повідомлення в територіальний орган Державної податкової служби про їхній найм на роботу.
Інспекційне відвідування посадових осіб Держпраці проводилося у рамках інспекційної кампанії, направленої на подолання незадекларованої зайнятості у регіоні.
За результатами здійснення заходу державного нагляду (контролю), фахівці Управління підготували відповідний акт і припис.
Роботодавця було попереджено про те, що за використання неофіційної праці найманого персоналу йому загрожує суттєва штрафна санкція: оскільки (відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України), фактичний допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, без нарахування та сплати ЄСВ та податків, складає 10 мінімальних заробітних плат. Тобто, 60 000 гривень за кожного неоформленого працівника.
Як наслідок, суб’єкту господарювання доведеться заплатити штраф у розмірі 2 мільйони 40 тисяч гривень.
Відповідну постанову про накладання фінансової санкції винесено днями посадовими особами територіального органу Держпраці України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас