Способи поповнення оборотних коштів підприємства в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Способи поповнення оборотних коштів підприємства в Україні

Кредит&Депозит
895
Бізнес для свого розвитку, а також “підтримки на плаву” вимагає постійної наявності оборотних коштів (ОС). Чим їх більше, тим стабільніше буде працювати підприємство. Однак не завжди в Україні і, зокрема, в Києві можливо мати потрібну кількість оборотних фондів і фондів обігу для забезпечення стабільного функціонування організації.
У таких випадках доводиться знаходити можливі способи поповнення бракуючих активів. Їх кілька, але останнім часом все частіше використовуються гроші під заставу нерухомості під 1,5% на місяць.
Джерела ОС
Оборотні кошти можуть бути сформовані:
  • за рахунок власних оборотних фондів і фондів обігу;
  • через залучення позикових коштів.
Способи поповнення оборотних коштів підприємства в Україні
Чим більше компанія, тим частіше вона застосовує саме другий метод формування ОС. При цьому застосовується кілька варіантів позикових коштів. Це може бути як розстрочка від постачальника по оплаті товарів, так і, наприклад, отримані в банку або приватній організації гроші під заставу нерухомості.
Способи поповнення
Існує кілька можливих способів збільшення оборотних коштів:
Поповнення статутного капіталу вимагає реального внесення активів. Оформлення займає багато часу, оскільки вимагає проведення зборів акціонерів і нотаріального завірення змін в статуті.
Реінвестиції від акціонерів їх дивідендних виплат вимагатимуть значних витрат часу для зв’язку з кожним вкладником. При цьому варто враховувати, що для отримання великої суми при маленьких дивідендах потрібно залучити тисячі акціонерів. Більш значні ж виплати не всі захочуть реінвестувати.
Розстрочка оплати товару від постачальника і отримання авансових внесків від клієнтів не завжди застосовні, оскільки не всі контрагенти готові видати товар в кредит або сплатити його заздалегідь. Причому період розстрочки і передоплати зазвичай невеликий (від декількох днів до декількох місяців).
Зазначені способи допоможуть тимчасово збільшити ОС. Якщо ж потрібне більш стабільне джерело отримання великої суми на тривалий період, отримати який можна швидко, варто розглянути кредит.
Кредитування як спосіб поповнення ОС
Видається кредит на різних умовах в:
  • банках;
  • приватних компаніях.
Співпраця з банком зазвичай займає тривалий період, тому що потрібне проведення тривалих бюрократичних процедур, моніторингу, всіляких перевірок. При цьому надається до 50% від оціночної вартості нерухомості.
Значно швидше отримати приватну позику. Так в Кредит 112 можна взяти в борг гроші під заставу нерухомості під 1,5% на термін до 10 років, зібравши мінімум документів. Доступна сума при цьому становить 80% оціночної вартості майна, до 30 млн грн.
Способи поповнення оборотних коштів підприємства в Україні
Унікальність пропозиції від “Кредит 112” полягає в тому, що відповідь по заявці на позику потенційний позичальник отримує вже через 10 хвилин після звернення, а гроші – відразу після підписання договору у нотаріуса, послуги якого оплачує компанія. Повернути ж борг без додаткових штрафів і комісій можна в будь-який момент.
Який із способів більше підходить Вашому підприємству – вирішувати Вам. Досягти швидкого результату для бізнесу можна разом з кредитною компанією “Кредит 112”.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас