Міжбанк: коли настане розворот котирувань в бік зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: коли настане розворот котирувань в бік зростання

Валюта
886
Четвер на валютному ринку пройде цікаво, хоча вже який день поспіль основне питання, яке хвилює всіх учасників міжбанку, залишається те саме: до яких меж буде зміцнюватися гривня і коли настане розворот котирувань у бік зростання.
Сьогодні головними мотиваторами поведінки всіх клієнтів будуть їхні поточні господарські завдання і підготовка до початку періоду розрахунків з державою за податками. У вересні частина цього періоду припадає на вихідні, і тому у клієнтів залишається ще менше часу, щоб до нього накопичити необхідні обсяги гривні. Компаніям треба поспішати, і це стимулює експортерів до більш активного розпродажу валюти. Поспішають і імпортери енергоносіїв із закриттям своїх операцій з оплати дизпалива, бензину і газу. Ціни на них зростають (ціна на нафту марки Brent вже перевалила за $75 доларів за барель, швидко дорожчає і газ для автомобілів).
Так що на тлі зростання пропозиції з боку експортерів збільшується і попит на валюту. Все це активізує всіх учасників міжбанку, і невипадково статистика торгів на міжбанку поступово зростає. Ось і сьогодні, за прогнозом Finance.ua, обсяг операцій на торгах буде не меншим за $140-190 млн при укладенні до 490-600 угод.
Як і вчора, в поточних господарських розрахунках при повній залежності міжбанку від курсових завдань і дій найбільших клієнтів і пройде сесія четверга. Найімовірніше, ми знову побачимо Нацбанк з купівлею $5 млн, щоб дати сигнал учасникам торгів про своє “бачення” безготівкового курсу долара. Друга інтервенція регулятору сьогодні навряд чи знадобиться, бо за рахунок активізації в останні дні покупців і продавців вони самі фактично і закривають всі перекоси по попиту і пропозиції на ринку.
Курси міжбанку, за розрахунками Finance.ua, у четвер будуть в межах: долар – коридор 26,55 — 26,75 грн, євро – коридор 31,20-31,60 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 26,50 — 26,90 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах до 20 коп, а в касах банків до 25 коп.
  • Євро: у банках коридор від 31,15 до 31,75 грн при спреді до 30 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах коридору від 31,30 до 31,60 грн при спреді в межах 20 копійок.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,63 / 26,65
Євро – 31,47 / 31,49
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас