Гроші з картки та поповнення мобільного у селах: на що здатні пересувні відділення Укрпошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші з картки та поповнення мобільного у селах: на що здатні пересувні відділення Укрпошти

Особисті фінанси
455
Укрпошта планує забезпечити доступність цифрових і банківських послуг у кожному населеному пункті країни за допомогою пересувних відділень.
Finance.ua як портал, що дбає про ваші фінанси, дізнався в компанії, що зміниться для працівників та клієнтів Укрпошти.
«Цей проєкт давно не про купити машини та комп’ютери. Він про сучасний клієнтський сервіс й обслуговування «в один клік», про звітність день у день, про якісно нові умови роботи для працівників, про нову сторінку в історії Укрпошти й України», – каже генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.
Гроші з картки та поповнення мобільного у селах: на що здатні пересувні відділення Укрпошти
Як було раніше. До запуску пересувних відділень у маленьких селах працювали стаціонарні відділення, будівлі яких часто в напівзруйнованому стані. А хутори, де мешкають кілька десятків людей, обслуговували постійні листоноші.
Що зміниться. Цю функцію на себе переберуть пересувні відділення з бригадою з трьох людей: листоноші, водія-супроводжувача та начальника пересувного відділення. Бригада доставлятиме все необхідне в домівки людей, а також допомагатиме сплатити за комунальні послуги, поповнити мобільний рахунок тощо.
У пересувних відділеннях можна буде навіть зняти гроші з картки.
«Банківські відділення та банкомати присутні в 4% населених пунктів країни», – звертає увагу Ігор Смілянський.
Гроші з картки та поповнення мобільного у селах: на що здатні пересувні відділення Укрпошти
Він також додав, що завдяки пересувним відділенням Укрпошти 37% населення взагалі вперше отримає доступ до банківської інфраструктури.
Що зміниться для працівників:
  • у селах листоноші зазвичай працюють не на повну, а на 0,2-0,3 ставки. Тобто вони отримують найменшу зарплату в країні. Із запуском пересувних відділень листоноші отримали можливість працювати на повну ставку та, відповідно, більше заробляти. У середньому зарплата таких листонош зросте на 70% (середньомісячна зарплата листоноші у 2020 році склала 6259 грн).
Скільки коштує пересувне відділення:
  • гроші на реалізацію проєкту Укрпошта взяла зі свого обороту, а також залучила кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку. Відповідну угоду на 63 млн євро сторони підписали в листопаді минулого року;
  • закупівлю автівок Укрпошта проводила через систему ProZorro, що дозволило придбати базовий автомобіль за ціною на 21,3% нижчою за ринкову. Вартість одного повноцінного пересувного відділення Укрпошти після всіх необхідних модифікацій склала 679,4 тис. грн.

Довідка Finance.ua:

  • пересувні відділення – це не вигадка Укрпошти, а реалізація успішного світового досвіду. За даними Всесвітнього поштового союзу, їх використовували й використовують 142 поштові адміністрації світу;
  • серед них Австралія, Австрія, країни Балтії, Велика Британія, Ізраїль, Італія, Угорщина, Швейцарія.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас