В Мінсоцполітики заявили, що пенсіонери отримають п'ять рівнів підтримки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінсоцполітики заявили, що пенсіонери отримають п'ять рівнів підтримки

Казна та Політика
1270
Забезпечення людей літнього віку складається не лише з пенсії, яку виплачує держава. Finance.ua, як портал, що дбає про ваші заощадження, вирішив розповісти, на що можуть розраховувати українці.
Як пояснили у пресслужбі Мінсоцполітики, пенсії, які виплачує держава, гарантовані Конституцією України.
«Вони виплачуються за рахунок внесків на соціальне страхування та коштів Державного бюджету. Україна їх виплачує зараз і буде виплачувати за 10, 20 років і надалі», — кажуть у Мінсоцполітики.
Там зазначили, що глобальні зміни — старіння, поширення нестандартних форм зайнятості, міграція — вимагають від країн адаптуватись і будувати гнучкі системи забезпечення людей на пенсії.
Вже зараз Україна має п’ять рівнів підтримки людей літнього віку, і для забезпечення гідного життя майбутніх поколінь Мінсоцполітики зміцнює та розвиває кожен з них в координації з іншими рівнями.
Рівні підтримки пенсіонерів:
  • 0 рівень — мінімальні пенсійні гарантії;
  • I рівень — страхові пенсії із солідарної системи;
  • II рівень — обов’язкові накопичення;
  • III рівень — добровільні накопичення;
  • IV рівень — соціальні послуги, субсидії, тощо.
В Мінсоцполітики заявили, що пенсіонери отримають п'ять рівнів підтримки
Нагадаємо, у рамках підготовки проекту Державного бюджету на 2022 рік Мінсоцполітики пропонує передбачити у календарі підвищення пенсій на наступний рік такі кроки:
  • підвищення з 1 січня пенсій особам з інвалідністю з числа ліквідаторів Чорнобильської катастрофи;
  • індексацію з 1 березня пенсій для майже 10 млн пенсіонерів та компенсаційних виплат для пенсіонерів віком старше 75 років;
  • перерахунок з 1 липня і з 1 грудня пенсійних виплат у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;
  • перерахунок з 1 жовтня мінімальної пенсії за віком у зв’язку із прогнозованим підвищенням мінімальної заробітної плати.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії ви зможете знайти в в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас