День фінансів: старт податкової амністії, план «трансформації» України, прогноз щодо курсу на вересень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: старт податкової амністії, план «трансформації» України, прогноз щодо курсу на вересень

439
Середа, 1 вересня. Перший день осені запам’ятався початком податкової амністії, виступом Зеленського в США і розпродажем від Wizz Air.
Що зміниться з настанням осені. Осінь принесе українцям безліч змін, які значно вплинуть на їхні гаманці. Наприклад, закінчується період, коли можна було подати нову заяву на призначення субсидії, Україна переходить в режим paperless, а в ПриватБанку починає роботу нова структура правління.
Серед іншого стартувало одноразове добровільне декларування. Вже 1 вересня в Україні стартує одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке триватиме до 1 вересня 2022 року. Українці, які володіють активами, які не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти декларування, сплатити одноразовий збір і легалізувати такі активи. У матеріалі за посиланням розповідаємо про головні особливості процедури.
A Greater Opportunity. Або план «трансформації» України. Сьогодні Президент України Володимир Зеленський взяв участь у презентації амбітного плану трансформації України під назвою a Greater Justice and Opportunity — Building Prosperous and Resilient Ukraine. Документ окреслює бачення розвитку України на найближчі роки як «форпосту безпеки, цифрового, інфраструктурного та аграрного хабу». За словами Зеленського, в плані закладено понад 80 проєктів на загальну суму 277 мільярдів доларів.
  • Водночас у Білому домі розповіли про ключові домовленості, яких буде досягнуто між Україною та США у рамках зустрічі президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена у Вашингтоні.
Вартість життя у Варшаві. З кожним роком до Польщі їде все більше українців. Вартість життя у Варшаві вища, ніж в українській столиці на 20−25%, проте за рівнем розвитку урбаністичної інфраструктури польська столиця далеко пішла вперед. Завдяки нашій людині в столиці Польщі ми детально описали, у скільки ж обходиться життя у Варшаві.
Курс валют у вересні. З початку року долар знизився до гривні на 5,0%, а євро подешевшав до національної валюти на 8,8%. За прогнозом старшого аналітика «Альпарі» Вадима Іосуба, у вересні курс долара може стабілізуватися поблизу нинішніх рівнів, а євро — помірно знизитися через перспективи його ослаблення на світовому ринку.
  • За прогнозом банкірів, до кінця року курс долара не буде вищим ніж 28 грн/$. Однак базовий сценарій передбачає курс долара на рівні 27−27,5 гривні.
Розпродаж від Wizz Air. Авіакомпанія запустила одноденний розпродаж авіаквитків на честь Дня знань на всі рейси і маршрути без обмеження за строками подорожі.
День фінансів: старт податкової амністії, план «трансформації» України, прогноз щодо курсу на вересень
Отримати знижку можна на будь-який рейс, на який зараз відкрито продаж. Розмір знижки може досягати 30%. Ціна знижується на будь-який обраний тариф, навіть якщо він включає багаж та інші послуги. Якщо ще не встигли — поспішіть.
  • До речі, за оплату авіаквитків, екскурсій, комунальних послуг, спортзалів і фітнес-центрів можна отримувати непоганий кешбек. Головне — обрати для себе вигідну картку. Finance.ua підготував огляд кредиток з кешбеком, в якому розповідаємо, які картки будуть вигідні для тих чи інших категорій покупок у вересні:

Комбінація карток для максимального кешбеку у вересні 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас