З 2022 року запрацює нова модель вступу до інтернатури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2022 року запрацює нова модель вступу до інтернатури

Казна та Політика
831
Міністерство юстиції зареєструвало Наказ Міністерства охорони здоров’я від 22 червня 2021 року, згідно з яким із 1 січня 2022-го діятимуть нові правила проходження інтернатури. Зміни запроваджують для того, щоб країна у разі настання кризи не залишилася без фахівців потрібних професій.
Про це повідомила пресслужба МОЗ.
За словами очільника відомства Віктора Ляшка, з наступного року саме МОЗ визначатиме пріоритетні спеціальності для підготовки в інтернатурі, враховуючи кадрові потреби держави. А ще міністерство затверджуватиме перелік спроможних баз стажування лікарів-інтернів.
На вступників чекає конкурс за рейтингом. У ньому будуть враховувати середній бал, результати «КРОК-2» та об’єктивного структурованого практичного (клінічного) іспиту.
Випускник університету самостійно обиратиме бажану спеціальність, базу стажування, а ще — заклад вищої освіти, де хоче проходити підготовку в інтернатурі. Вступник визначатиме свої пріоритети серед таких закладів — можна буде обрати 5.
Також відтепер МОЗ спільно з Національною службою здоров’я та університетами щорічно буде розробляти критерії визначення баз стажування та їхній перелік.
«Майбутні лікарі проходитимуть підготовку в інтернатурі лише у спроможних закладах охорони здоров’я, де можна отримати сучасні знання та необхідні практичні навички», — пише відомство.
Державне замовлення на підготовку лікарів-інтернів також буде формувати МОЗ з урахуванням реальних кадрових потреб галузі.
А ще у відомстві нагадують, що цього року МОЗ замовило навчання 4 658 майбутніх лікарів за кошти державного бюджету. Така кількість бюджетних місць для абітурієнтів 2021 року вступу буде розподілена в 14 закладах вищої освіти, які належать до сфери управління МОЗ.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас