Зеленський підписав закон про скасування вільної економічної зони «Крим» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про скасування вільної економічної зони «Крим»

Казна та Політика
308
Президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким скасовується режим вільної економічної зони «Крим», який діяв з 2014 року.
Картка відповідного закону № 5502-д розміщена на сайті Верховної Ради.
Згідно пояснювальній записці до закону, метою документу є скасування режиму вільної економічної зони «Крим» на тимчасово окупованій території та встановлення особливостей економічних відносин з урахуванням обмежень, викликаних окупацією.
Крім того, пропонується унормувати порядок в’їзду і виїзду з тимчасово окупованого Криму, закріпити право на безоплатну вторинну правову допомогу для громадян України, які проживають у Криму та забезпечити реалізацію права на спадкування для таких осіб.
Закон про скасування вільної економічної зони також нормує порядок в’їзду на окуповану територію. Громадяни України мають право на вільний і безперешкодний в’їзд і виїзд з неї тільки через КПВВ з прикордонним контролем.
Українська вільна економічна зона в Криму діяла з 27 вересня 2014 року. Це означало, що українські органи, наприклад, не стягують загальнодержавні податки і збори на території окупованого півострова. ВЕЗ мала діяти 10 років, допомагаючи українському бізнесу працювати на півострові.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас