НБУ змінює вимоги до укладення договорів перестрахування зі страховиками-нерезидентами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінює вимоги до укладення договорів перестрахування зі страховиками-нерезидентами

Страхування
236
НБУ оприлюднив нові вимоги до укладення договорів перестрахування зі страховиками-нерезидентами.
Проект відповідного Положення розроблено в рамках виконання вимог статті 12 ЗУ «Про страхування».
Нацбанк змінює правила здійснення перестрахування у страховика (перестраховика) нерезидента.
Перш за все, в рамках удосконалення порядку регулятор пропонує встановити вимогу про відповідність страховика-нерезидента певному рівню в рейтингах фінансової надійності, які складаються міжнародними рейтинговими агентствами.
В якості альтернативи – якщо страховик такого рівня не має – Нацбанк готовий враховувати наявність у такої компанії трирічного досвіду безперервної страхової (перестрахувальної) діяльності і державного нагляду за такою діяльністю в країні, в якій страховик зареєстрований.
Крім того, регулятор пропонує скасувати обов’язкову реєстрацію страховиками (перестраховиками) укладених договорів перестрахування зі страховиками-нерезидентами та надання відповідної інформації в НБУ, а також врегулювати питання, пов’язані з передачею ризиків страховиками – учасниками Ядерного страхового пулу України в перестрахування закордонним ядерним страховим пулів.
Також нові вимоги, представлені Нацбанком, передбачають заборону на укладення договорів перестрахування зі страховиками-нерезидентами, які зареєстровані або ведуть діяльність на території, визнаній Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом.
Не зможуть укладати договори також ті страховики-нерезиденти, які не дотримуються рекомендацій міжнародних і міжурядових організацій, задіяних у боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та розповсюдженням зброї масового знищення.
Плюс новими правилами пропонується визначити порядок здійснення регулятором контролю за дотриманням страховиками вимог щодо перестрахування зі страховиками (перестраховиками) нерезидентами.
За матеріалами:
Banker.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас