Кличко відреагував на нові обшуки в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко відреагував на нові обшуки в Києві

Казна та Політика
848
Київський міський голова заявив про системний, політично мотивований тиск на столичну владу та назвав це небезпечним прецедентом для всієї країни.
Про це Кличко заявив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.
«Я хочу звернутися до киян, до представників місцевого самоврядування, представників різних органів влади. І наголосити на наступному. Той сценарій, що сьогодні відпрацьовують на столичній владі, — небезпечний прецедент для всієї країни. Масові обшуки, що паралізують роботу комунальних підприємств і структурних підрозділів міської влади, і які тривають вже кілька місяців, є системним тиском. Політично мотивованим тиском на владу Києва. Ці дії спрямовані на дискредитацію столичної влади та мене особисто. Та на створення перешкод для втілення важливих для міста і киян проєктів. І робиться це з однією метою — спаплюжити мою репутацію. Та створити підгрунтя, щоб, всупереч Конституції, призначити головою КМДА зальотного ставленика, а не того, кого обрали кияни», — наголосив Кличко.
Мер наголосив, що «міська влада, попри всі перешкоди, працює. — Ми продовжуємо ремонт доріг, об’єктів соціальної інфраструктури. Ми продовжуємо будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Хоч його і намагаються заблокувати численними обшуками по колу. Ми повинні відновити роботу Інспекції з паркування, яку зараз практично заблокували. І не допустити безладу з паркуванням на тротуарах та узбіччях доріг».
Він додав, що всі документи, інформація щодо діяльності інспекції – у відкритому доступі і кияни можуть з нею ознайомитися.
«А через „Київ цифровий“ ми максимально прибрали бюрократію в спілкуванні киян з чиновниками. Оформити штраф і забрати автівку зі штрафмайданчика можна дуже швидко і без перешкод. Всі процедури прозорі, — сказав Кличко. — Підкреслю. Я не дам знищити свою репутацію і справу, якою я займаюся багато років! Ми продовжимо змінювати Київ, змінювати країну!» — наголосив столичний міський голова.

Довідка Finance.ua:

  • 16 серпня пройшли обшуки у Департаменті транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації, у замовника робіт та підрядника будівництва Подільського мосту. Речниця прокуратури повідомила, що за результатами слідчих дій першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівнику генпідрядної організації повідомлено про підозру у справі про спричинення збитків бюджету міста на суму понад 4,5 млн грн;
  • у провадженні щодо розкрадання коштів під час закупівлі шкільних меблів Печерською РДА, повідомлено про підозру керівнику підрядної організації у привласненні понад 450 тис. грн. За результатами слідчих дій повідомлено про підозру начальнику КП ШЕУ Деснянського району м. Києва у розтраті бюджетних коштів під час виконання робіт з ремонту підземних переходів. Збитки місцевому бюджету експерти оцінили у понад чверть мільйона гривень.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас