Турецький виробник безпілотників планує збирати їх в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецький виробник безпілотників планує збирати їх в Україні

Фондовий ринок
491
Турецький виробник безпілотних літальних апаратів Baykar розробляє проект із будівництва в Україні науково-дослідного центру та виробничого центру зі збору БПЛА.
Про це повідомила заступник генерального директора з інвестицій Наталія Озден.
«Baykar має намір інвестувати в Україну і розробляє інвестиційний проект», — сказала вона під час Міжнародного оборонного інвестиційного форуму.
За її словами, проект передбачає 100-відсоткові інвестиції Baykar у створення новітнього центру науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, створення виробничих потужностей і збору БПЛА, а також цехів техобслуговування та ремонту.
Водночас, на думку Озден, необхідна дискусія про наявні в Україні стимули підтримки інвесторів, зокрема передбачені законом «про інвестнянь» і про індустріальні парки.
Вона також повідомила, що Baykar виступає за створення дорожньої карти для залучення інвестицій турецьких компаній в оборонно-промисловий комплекс України, співпрацю у сфері оборонних технологій.
Компанія ініціює створення індустріального парку й технопарку оборонних технологій для підприємств України та Туреччині.
«Це була б потужна ініціатива, яка збагатила б обидві держави», — резюмувала Озден.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас