Будівництво залізничної колії «Вільча-Янів» дозволить Україні щорічно заощаджувати $200 млн — глава Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво залізничної колії «Вільча-Янів» дозволить Україні щорічно заощаджувати $200 млн — глава Міненерго

Казна та Політика
705
Будівництво залізничної колії «Вільча-Янів», що з’єднує централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) із залізничною мережею України, дозволить щорічно економити $ 200 млн, повідомила прес-служба Міністерства енергетики.
«Це про справжню незалежність, це про геополітику. Ми дійсно будемо економити близько $ 200 млн щорічно, які витрачалися на вивезення в Росію відпрацьованого ядерного палива», — цитує прес-служба слова Галущенка.
Вартість проекту становить 336,6 млн грн.
Галущенко зазначив, що незабаром буде також введено в експлуатацію власне централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива, побудоване у співпраці з американською компанією Holtec International.
«Це буде великий історичний крок до незалежності нашої держави. Водночас ми продемонстрували всьому світу, що ми є надійним партнером у таких великих енергетичних проектах», — зазначив міністр енергетики.
У прес-службі Міненергетики додали, що залізнична колія від станції Вільча до станції Янів протяжністю 43 км з’єднує централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) із залізничною мережею України.
Зазначається, що запуск — це крок до повноцінного запуску в роботу ЦСВЯП, куди відпрацьоване паливо будуть доставляти з трьох атомних електростанцій — Рівненської, Хмельницької та Южно-Української. Там воно буде зберігатися протягом наступних 100 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас