У Мінагрополітики пропонують скрізне зниження ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінагрополітики пропонують скрізне зниження ПДВ

Аграрний ринок
301
Міністерство аграрної політики пропонує при оподаткуванні операцій з постачання сільськогосподарської продукції знизити ставку податку на додану вартість.
Про це повідомляє прес-служба міністерства за результатами засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних із оподаткуванням в агросекторі.
Зокрема, заступник міністра Тарас Висоцький окреслив стан готовності законодавчих змін щодо ліцензування палива в частині сільськогосподарських товаровиробників.
«На сьогодні є кінцева компромісна редакція цього документу, який погоджений ДПС, Мінфіном, Мінагро та профільними аграрними асоціаціями. За очікуваннями, пропоновані зміни розглядатимуться на наступній сесії парламенту та мають бути ухвалені», — сказав Висоцький.
«Міністерство пропонує скрізне зниження ПДВ, щоб соціально підтримати споживача. Крім того, потрібно внести пропозиції щодо оподаткування сімейних фермерських господарств.
Актуальним є також вирішення проблеми щодо вирівнювання конкурентоспроможності виробництва й реалізації продуктів харчування у частині оподаткування», — додав заступник міністра, коментуючи питання ставки ПДВ.
Також учасники засідання обговорили проблемні питання зупинки податкових накладних, спеціальні бюджетні дотації за утримання паїв, а також способи хеджування ризиків для агровиробників в умовах невизначеності.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада на засіданні 1 липня ухвалила доопрацьований законопроєкт № 5425-д у цілому, чим повернула аграріям ставку ПДВ у 20% на окремі види продукції.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас