Які авто обирають українці: ціна, вид пального, вік (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які авто обирають українці: ціна, вид пального, вік (опитування)

Особисті фінанси
3987
Кожен третій українець без автомобіля планує його купити, а переважна більшість тих, хто має або планує купувати авто, віддає перевагу седанам на бензині і з газовим обладнанням.
Про це йдеться в дослідженні онлайн-сервісу OLX..
  • 67% опитаних мають автомобіль або ж керують не своїм авто.
  • Ще 5% є власниками мотоциклів,
  • велосипедам, самокатам, моноколесам в якості транспорту віддають перевагу лише 6% громадян.
Як часто їздять. Переважна більшість власників авто – 69% – користуються ним щодня, ще 22% – беруть машину кілька разів на тиждень. Тих, хто їздить тільки у вихідні або кілька разів на місяць – лише 7%.
Вік авто. 61% володіють авто більше 10 років, а кожен п’ятий – менше 5 років.
Не мають авто 22% опитаних. Але і серед них кожен третій планує його придбати найближчим часом, а кожен сьомий або бере авто в оренду, або ж його возять пасажиром.
Де купують.
  • тільки 12% громадян купують нові машини з автосалону, а переважна більшість – 88% – обирають старі авто.
З них: український ринок – 57%; авто з Європи — 20%; авто з США — 9%; авто з Азії — 2%.
Затребувані серед водіїв машини виробництва Німеччини – 46% автовласників обирають їх, на другому місці авто з Японії — 21%, а замикає трійку Франція — 8%.
Популярні 10 марок серед опитаних: Volkswagen — 21%; Mercedes-Benz — 10%; BMW — 8%; ВАЗ — 8%; Renault — 7%; Skoda — 6%; Ford — 6%; Audi — 5%; Opel — 5%; Daewoo — 3%.
Тип кузова. Вибираючи автомобіль, українці віддають перевагу седанам – 29% опитаних хочуть саме цей формат кузова. На другому місці універсали – 23%, а компактні хетчбеки і масивні позашляховики набрали однаковий відсоток популярності — по 11%. Замикають п’ятірку багатомісні мінівени – 10%.
Пальне. все ще домінують машини на бензині – 36%, дизель віддають перевагу 25% опитаних і трохи більше з одночасною подачею газу і бензину – 27%. Електрокари і гібриди цікавлять тільки 2,3% опитаних.
Абсолютним критерієм для вибору авто серед українців є надійність – це найважливіший пункт для 88% покупців, 55% уважно придивляються до витрати пального, на швидкість і потужність звертають увагу 28% водіїв, а ось пробіг хвилює тільки 22% опитаних.
Бюджет. Середньостатистичний українець готовий викласти за старе авто від 5 тис. доларів.
Хочете купити нове авто, але бракує коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги по кредитних продуктах і пропонуємо кращі варіанти:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас