Вперше в світі людина померла через майнінг біткойнів — ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше в світі людина померла через майнінг біткойнів — ЗМІ

Фінтех і Картки
1400
26-річний майнер біткойнів з тайської провінції Чонбурі Данай Макмек загинув під час спроби добути криптовалюту.
Як повідомляє Daily Mail, це перша смерть в світі через майнінг біткойнів.
Макмек зібрав потужну систему для видобутку криптовалюти, яку охолоджував за допомогою вентиляторів. Коли його пристрій зламався, він вирішив не чекати приїзду техніка, і спробував полагодити його власноруч. Чоловік боявся, що заробить менше біткойнів через простій обладнання.
Імовірно, чоловік загинув від удару струмом під час ремонту. 21 липня брат тайця приїхав до нього додому разом з комп’ютерним майстром і знайшов тіло майнера.
Співробітники швидкої допомоги і поліції констатували смерть чоловіка. За словами полковника поліції Санті Шушеуда, в кімнаті не було слідів злому, а на тілі загиблого не виявлено травм, тому він вважає, що Макмека вбило ударом струму. Розслідування триває.

Довідка Finance.ua:

  • Майнінг (від англ. mining – видобуток корисних копалин) – це видобуток криптовалюти. Емісію криптовалюти ніхто не регулює, тому добувати крипту може кожен.
  • Майнінг полягає в тому, щоб поміщати нові здійснені транзакції в блокчейн. Блокчейн являє собою ланцюжок блоків, в кожному з яких відбивається окрема операція.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас