У Держдепі назвали завдання для України щодо «Нафтогазу» та інших реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держдепі назвали завдання для України щодо «Нафтогазу» та інших реформ

Казна та Політика
380
Україна просувається на шляху реформ, але для їх реалізації потрібно зробити ще багато. Зокрема, в корпоративному управлінні компанією «Нафтогаз України».
Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив радник Державного департаменту США Дерек Шолле.
За його словами, в українських реформах видно позитивні тренди. Він також зазначив, що держсекретар США Ентоні Блінкен говорив про п’ять ключових кроків, у тому числі про прийняття низки законів і притягнення корумпованих чиновників до відповідальності, тому що Вашингтон хоче бути корисним, наскільки це можливо.
«Таким чином, є безумовно позитивні речі, наприклад, нещодавно прийнята судова реформа, досить конструктивна, на нашу думку. Безсумнівно, ще є що робити, але для того і потрібні партнери — давати один одному найкращі поради і допомагати чим можна», — зазначив Шолле.
Він також назвав можливі наступні KPI для України в плані реформ.
«Я знаю, буквально вчора парламент прийняв низку рішень за законами, які тепер мають бути підписані президентом. А що стосується „Нафтогазу“, то треба знайти шлях, як рухатися далі в плані наглядової ради, яка буде розглядатися як законна і здійснюватиме об’єктивний контроль — це також буде для нас пріоритетом», — додав він і сказав, що чим раніше будуть реалізовані реформи, тим краще.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас