Влада міст-супутників АЕС просить «Енергоатом» сприяти поверненню пільги на е/е для 30-кілометрової зони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада міст-супутників АЕС просить «Енергоатом» сприяти поверненню пільги на е/е для 30-кілометрової зони

Енергетика
204
Влада міст-супутників АЕС просить НАЕК «Енергоатом» посприяти поверненню 30%-ї пільги на оплату е/е для жителів міст і сіл, розташованих у тридцятикілометровій зоні атомних станцій.
Згідно з повідомленням на сайті «Енергоатому» у вівторок, про це йшлося на зустрічі керівництва НАЕК з заходами міст-супутників АЕС Енергодара, Вараша, Нетішина і Южноукраїнська, в ході якої було підписано меморандум про співпрацю.
Крім того, мери міст і керівники АЕС, присутні на підписанні меморандуму, висловили думку про необхідність втручання НАЕК у вирішення питань багаторічних боргів перед комунальними підприємствами і АЕС, поліпшення фінансування місцевих лікувальних закладів, розвитку інфраструктурних і соціально значущих проектів.
«Нам вкрай важливо посилити співпрацю, щоб усунути проблеми комунікації та скоординувати роботу з вирішення нагальних питань соціально-економічного розвитку міст-супутників і підприємств атомної енергетики», — зазначив голова НАЕК Петро Котін, якого цитує прес-служба.
За його словами, на утримання та експлуатацію об’єктів житлово-комунального та соціально-культурного призначення протягом останніх трьох років «Енергоатом» спрямував близько 900 млн грн, а комплексний підхід до вирішення гострих проблем міст-супутників є складовою соціальної політики компанії.
В рамках Меморандуму буде створено Координаційну раду, до складу якої увійдуть представники «Енергоатому», АЕС, органів місцевого самоврядування міст-супутників, йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас