Оператор ГТС впровадив нову модель внутрішнього контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператор ГТС впровадив нову модель внутрішнього контролю

Фондовий ринок
246
Оператор ГТС України (ОГТСУ) завершив проєкт із впровадження цільової моделі внутрішнього контролю у межах реформи корпоративного управління згідно з Керівними Принципами ОЕСР (Організація Економічного Співробітництва та Розвитку). В компанії створена функція ризик-менеджменту для запобігання, своєчасного виявлення та ефективного та управління ризиками.
Про це Finance.ua розповіли у пресслужбі компанії.
Реформа корпоративного управління згідно принципів ОЕСР триває в найбільших компаніях держсектору України останні кілька років. В ОГТСУ реформа ще продовжується, але наразі завершено один з її важливих етапів – створення ефективної системи внутрішнього контролю включно з функцією управління ризиками.
Нова система відповідає провідним стандартам Концептуальних основ внутрішнього контролю (2013 Internal Control – Integrated Framework) та Концептуальних основ управління ризиками організацій (2017 Enterprise Risk Management – Integrated Framework) міжнародної організації COSO.
Що це дасть? Ключова ціль змін – підвищення прозорості діяльності, усунення ризиків, які перешкоджають реалізації стратегічних цілей компанії, впровадження міжнародних сучасних стандартів у сфері корпоративного управління.
«Дуже часто реформу корпоративного управління розуміють лише як створення наглядової ради. Але це фрагментарне розуміння, бо комплексна реформа корпоративного управління включає впровадження цілої низки механізмів, що забезпечують прозорість, ефективність та стійкий розвиток компанії, і це, насамперед, створення системи внутрішнього контролю і управління ризиками», – зазначив генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон.
Проєкт із вдосконалення системи внутрішнього контролю був реалізований за підтримки Світового банку із залученням зовнішніх консультантів (Ernst & Young). Він тривав вісім місяців.
Що вже зроблено? За цей період робоча група проєкту здійснила огляд нормативно-правової бази, проаналізувала систему корпоративного управління та внутрішнього контролю, існуючу модель внутрішнього контролю та ключових бізнес процесів компанії. За результатами аудиту була сформована цільова модель корпоративного управління та внутрішнього контролю, а також рекомендації щодо її впровадження та підвищення ефективності діяльності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас