Україні вдасться виконати всі зобов`язання за програмою МВФ — Марченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні вдасться виконати всі зобов`язання за програмою МВФ — Марченко

Казна та Політика
403
Міністр фінансів Сергій Марченко висловив оптимістичні очікування щодо отримання Україною наступного траншу за програмою МВФ, а також щодо продовження підтримки з боку США у фінансовій сфері.
Про це він сказав на робочій зустрічі у Вашингтоні, коментуючи попередні результати переговорів з представниками Фонду й уряду США.
«Я вважаю, що нам вдасться виконати всі наші зобов`язання за програмою МВФ і мати змогу продовжувати її, а також отримувати підтримку безпосередньо від Сполучених Штатів», – зауважив Марченко.
На його думку, Україна просунулася в реалізації реформи в правовій сфері на законодавчому рівні. Крім того, міністр заявив про суттєвий прогрес, досягнутий Україною на ринках газу, електропостачання, у фіскальній сфері. Він повідомив, що українська сторона інформує МВФ про зусилля щодо зміцнення незалежності НБУ, а також у боротьбі з корупцією.
Паралельно, за його словами, відбуваються переговори у Вашингтоні з представниками Міністерства фінансів США.
«Минулого тижня ми мали зустріч із заступником глави американського Мінфіну Уоллі Адеємо, ми обговорили можливість отримання гарантій США за нашими позиками»,- повідомив Марченко.
Він зауважив, що це залишається питанням обговорень, але від результату залежить здатність України продовжувати програму МВФ.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас