Заступником голови Нацбанку призначили Сергія Ніколайчука: що про нього відомо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступником голови Нацбанку призначили Сергія Ніколайчука: що про нього відомо

Казна та Політика
666
Рада Національного банку під час засідання 13 липня 2021 року призначила заступником Голови Національного банку Сергія Ніколайчука. Про це повідомили у пресслужбі регулятора.
Відповідну кандидатуру для призначення на цю посаду подав Раді Національного банку Голова Національного банку Кирило Шевченко.
Нагадаємо, Дмитро Сологуб припинив виконання повноважень заступника Голови Національного банку України у зв’язку із завершенням строку повноважень та звільненням із посади.
Заступником голови Нацбанку призначили Сергія Ніколайчука: що про нього відомо
«Сергій Ніколайчук — досвідчений професіонал, який має значний практичний досвід роботи не лише в Національному банку, а й управлінцем у Міністерстві економіки та на фінансовому ринку. Він зробив значний внесок у впровадження режиму інфляційного таргетування в Україні, розроблення системи прийняття рішень із монетарної політики на основі правил, а також розбудову науково-дослідницької функції в центробанку. Тому я впевнений, що Сергій Ніколайчук завдяки своїм ґрунтовним знанням і досвіду зможе не лише зберегти, але й примножити здобутки Національного банку в сфері монетарної стабільності», — наголосив Голова Національного банку Кирило Шевченко.
Сергій Ніколайчук відповідатиме за роботу блоку «Монетарна стабільність», до якого належать: Департамент монетарної політики та економічного аналізу, Департамент статистики та звітності, Департамент фінансової стабільності, Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ, Управління європейської інтеграції та міжнародних програм.

Довідка Finance.ua:

  • Сергій Ніколайчук у 2004 році з відзнакою закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка зі ступенем магістра з економіки.
  • Із 2004 до 2019 року працював у Національному банку України, де пройшов шлях від економіста до директора Департаменту монетарної політики та економічного аналізу.
  • З вересня 2019 до квітня 2020 року обіймав посаду заступника міністра в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, де відповідав за аналітичну підтримку рішень з економічної політики, макроекономічний прогноз та залучення інвестицій в країну.
  • Із квітня 2020 року працював головою департаменту макроекономічних досліджень групи ICU, де відповідав за аналітичну підтримку інвестиційних рішень на ринках, що розвиваються, та на глобальних ринках капіталу, підготовку аналітичних продуктів компанії, а також за розроблення відповідних рекомендацій для клієнтів компанії.
  • Сергій Ніколайчук співпрацює з Київською школою економіки, а з квітня 2020 року став її науковим співробітником. Також є викладачем Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас