Renault взялася за розвиток водневих заправок у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault взялася за розвиток водневих заправок у Європі

Технології&Авто
433
Французький автовиробник утворив альянс з американською фірмою Plug Power, створивши спільне підприємство під назвою Hyvia.
Під цим брендом вже до кінця цього року в Старому Світі почнуть з’являтися перші зарядні станції.
Новостворена компанія Hyvia отримала красномовну назву, в якій «Hy» означає «hydrogen» — «водень», а «via» — «шлях». Її поява досить несподівана, оскільки в масштабному плані змін про водневий напрям електрифікації майже не згадувалося.
Штаб-квартира компанії розташовна у французькому місті Вільє-Сен-Фредрік, паливні елементи і водневі заправки забезпечує Re-Factory з Фланьо, автомобілі збирає завод SOVAB в Батиї і дочірня компанія PVI в Грес-Арменвіл’є.
Hyvia має намір побудувати в Європі водневу екосистему, яка включатиме виробництво, зберігання і розподіл водню за допомогою заправних станцій для великих компаній і місцевих громад.
Дилери автомобілів Renault будуть продавати і водневі заправні станції, а також здавати їх в оренду. Те саме стосується вантажівок і автобусів на паливних елементах.
Таких у Renault буде три, все на основі моделі Master. Нові автомобілі Renault будуть оснащені батареєю на 33 кВт-год, паливною батареєю на 30 кВт, резервуарами, що містять від 3 до 7 кг водню, залежно від версії. Вони будуть живитися як електричною енергією з батареї, так і енергією на основі водню.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас